OKTATÁSI HIVATAL

Nyelvvizsgáztatási

Akkreditációs Központ

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 112.
Ügyfélszolgálat (kizárólag személyesen):
1122 Budapest, Maros utca 19-21.
Telefon: +36 1 374-2135
E-mail: info.nyak@oh.gov.hu
Bankszám: 10032000-00282637-00000000

Akkreditált nyelvvizsga-központok és nyelvvizsga-helyeik

Az intézmények megnevezése után zárójelben a vizsgaközpontokhoz tartozó vizsgahelyek számát olvashatja. Egy vizsgaközpont részletes adatainak megjelenítéséhez kattintson a vizsgaközpont sorára!

Kétnyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok

Kétnyelvű, szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok

Egynyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok

Egynyelvű, szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok

A 101/2020 (IV.10.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdése alapján a veszélyhelyzet idején elektronikus (online) vizsgáztatásra jogosult vizsgaközpontok:

2000. január 1-jétől az államilag elismert nyelvvizsgák vették át az állami nyelvvizsga + azzal egyen­értékű vizsgák szerepét. Minden sikeres vizsgázó „keményfedeles” bizonyítványt kap, melyben szerepel a vizsga dátuma, a vizsgaközpont, vizsgarendszer, vizsgahely neve és az elért eredmény.

2000-től folyamatosan csatlakoznak az államilag elismert rendszerhez különböző vizsgaközpontok. Ma már több mint húsz nyelvvizsga-központ rendelkezik akkreditációval, vagyis szervez államilag elismert nyelv­vizsgát, itt kaphat a vizsgázó „keményfedeles” bizonyítványt.

Itt olvashatja a vizsgaközpontok aktuális listáját, amely folyamatosan bővül. Érdemes a kínálatot rend­szeresen ellenőrizni oldalainkon. Az egyes államilag elismert vizsga­rendszereket működtető vizsga­központokra kattintva annak vizsgahelyei is megtekinthetők.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a honlapon is fel­sorolt vizsgahelyek jogosultak a „keményfedeles” bizonyít­vány kiadására!